maanantai 22. marraskuuta 2021

Vastamainos

1. alkuperäinen mainos

oranssit kohdat suomennettu

Alkuperäiset tekstit


Explore the radiant & relaxing skin (tutki säteilyä ja rentouttavaa ihoa)

Addict to the glow (riippuvainen hehkusta)

 with our facial treatment (kasvohoidollamme)


2. muutettu mainos






Kohdat joita muutettiin



Keskellä olevat tekstit
Explore the radiant of the different filters (tutki eri filttereiden loistokkuutta)
addict to the photo manipulation (riippuvainen kuvanmuokkauksesta)
With our fake treatment (meidän feikillä hoidolla)



vasemmassa alalaidassa oleva lisäys
90% photoshopped(90% photoshopattu)


lisäsin molempiin reunoihin tekstit
oikea puolisko: ainesosat joita 99% käytettiin (kuvaan): 
-photoshop
-ihon väriaine/meikkiä
-valaistus
-filttereitä
-hehkua aiheuttavaa tuotetta

vasen puolisko: ainesoat joita käytettiin 1% verran:
- itse hoito/tuote jota mainoksessa mainostettiin

vastamainoksen sanoma on että mainosta on ylikorostettu erilaisilla tehosteilla eikä oikeilla tuotteilla



Kommentti: oli aluksi hieman hankala keksiä mitään uutta originaalia sanomaa vastamainokselle, mutta ajattelin sitten keksiä tälläisen aika simppelin vastamainoksen



sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Tavarataivas

  Dokumentissa päähahmo tekee rohkean valinnan ja se saa todella miettimään mistä kaikesta turhasta kotimme on vuosien vieriessä kerännyt itseensä. Tuosta turhuudesta poistuminen voi olla jopa hieman vapauttavaa. Pidin dokumentista koska se antoi uuden näkökulman ja oli muutenkin mukava seurata henkilön tottumista tuohon uuteen elämäntapaan.

keskiviikko 17. marraskuuta 2021

PELIT

Vastattiin Eeron kanssa  kysymyksiin, mutta kirjoitimme eri tavalla sillä olemme pelanneet eri pelejä

1. Olen hieman oppinut englannin kieltä. Myös esim Battlefield peleistä olen hieman oppinut historiaa kun näkee esim. mikä vuosi oli ja ketä vastaan taisteli ja mitä varusteita tai aseita käyttivät. Olen saanut myös hieman kehitettyä aivojani esim. pulmapeleistä ja reagointipeleistä. Pelit joissa tarvitsee strategiaa ja luovuutta kuten Clash of Clans jossa pitää rakentaa sekä luova kotikylä että strateginen armeija. Näillä voi puolustaa sekä hyökätä jolloin aina voiton tullen voi kehittää kotikyläänsä entistä paremmaksi.

2. Näkökulmana voi peleissä olla esimerkiksi tulevaisuuden ennustaminen esim. Detroit: Become HumanMyös esim Mafia peli-sarjoissa voi nähdä suunnilleen miten oikea mafia toimii joka antaa siitä jonkinlaisen näkökulma. Monissa peleissä on vahvana viestinä ihmisen ahneus joka johtaa aina huonoihin asioihin Monissa peleissä voi myös olla "easter eggsejä" eli salaisuuksia joita pelintekijä on halunnut piilottaa pelaajalta esim. kuva, viesti tai toiminto. esim. jokin salaliittoteoria joka liittyy oikeisiin tapahtumiin. Grand Theft Auto v:ssä on monia tällaisia esim tiettynä aikana tietyssä paikassa voi nähdä haamua muistuttavan naisen mutta se liittyy pelin tapahtumiin.

3. Yleensä menestyselokuvista tehdään pelejä luultavasti siksi että saadaan laajempi joukko ostamaan pelejä jolloin saadaan rahaa.


4. Peleissä lukee yleensä aina ikärajoitus ja käynnistäessä muita varoituksia kuten "peli sisältää välkkyviä valoja", mutta sen voi silti ostaa kuka tahansa. Se on kuitenkin oma valinta ja vastuu jos haluaa pelata hieman isomman ikäraja luokan pelejä. Vastuu on sekä itsellä että vanhemmilla, sillä jos sinut on kasvatettu hyvin ei pelien pitäisi sinua ainakaan kokonaan muuttaa ellet itse halua. Pelejä voisi vaikka verrata nettiin tai someen. Kuka tahansa voi käyttää tai etsiä eri asioita ja vaikka suositus johinkin medioihin olisi yli 16v käyttävät moni ala-ikäinen niitä.


Itsenäiset

1. Pidän aika monista peleistä mutta en pelaa niitä kuin ehkä kerran kuukaudessa. Tällähetkellä mitä pelaan säännöllisesti on kännykkäpeli geometry dash ja  korttipeli solitaire. Muut pelit joista pidän mutta en pelaa niitä niin paljoa ovat GTA V, Horizon, The legend of Zelda ja lego harry potter

2. Zeldassa kiinnostavuutta luo avara ja iso maailma kun ei koskaan tiedä mitä matka tuo tullessaan. pelin musiikki sopii ja korostaa kaikkia mystisiä esineitä ja olentoja joita pelin maailmassa on.

3. Pelaan yleensä hieman arkisin mutta eniten viikonloppuisin




keskiviikko 10. marraskuuta 2021

uutiskuva

 https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008328237.html

Valitsimme Eeron kanssa tämän uutisen, koska se on hyvin ajankohtainen.
Näkökulmamme uutiskuvituksessa on se, että tuo iso punainen möhkäle kuvaa koronavirusbakteeria. Punainen hahmo kuvaa koronaviruksen saanutta ihmistä. Harmaat hahmot kuvaavat koronarokotteen ottamattomia ihmisiä. Vihreät hahmot kuvaavat koronarokotteen ottaneita ihmisiä.

toinen näkökulma (minun mielipiteeni)
Kuva voisi myös esittää sitä että ihmiset/nuoret jotka eivät ajattele että korona olisi mitenkään iso juttu tanssivat tuon koronaviruksen lähellä. Symboloisi sitä että eivät viitsi noudattaa sääntöjä esim. maskin käytöstä ja liiallisten ihmismäärien välttämisestä, ikään kuin uhmaten koronaa. Tämän asian ottaminen vitsillä johtaisi siihen että lopulta ainakin joku saisi tartunnan (punainen ukko) ja se lähtisi leviämään nopeammin.


Kommentti: Onnistuimme ihan hyvin työssä ottaen huomioon että kumpikaan ei ole tehnyt mitään vastaavaa

maanantai 8. marraskuuta 2021

Feikkimatka

 Feikkimatka Japaniin

Kommentti: Alussa olimme vähän hukassa eikä tiedetty mistä edes aloittaisi, mutta päätimme vain ruveta kokeilemaan eri asioita. Joihinkin kuviin meni paljon enemmän aikaa kuin toisiin. Luulen että onnistuimme ainakin osassa kuvissa melko hyvin















keskiviikko 3. marraskuuta 2021

Vastamainos

1 . alkuperäinen mainos oranssit kohdat  suomennettu Alkuperäiset tekstit Explore the radiant & relaxing skin  (tutki säteilyä ja rento...